Idag lagade vi fläsk med champinjoner och bambu, och kokt kyckling med torkade bambuskott. På marknaden så väljer man ut en levande kyckling som dom sen slaktar, lite speciellt men väldigt vanligt här eftersom köttet ska vara färskt. Själv höll jag mej på avstånd från killen som sålde fåglarna eftersom han hostade o såg sjuk ut, vi från "väst" tror ju att allt kan ge oss fågelinfluensan. Fläskköttet, champinjonerna o bambun skivades och stektes med ingefära, risvin och soya. Och det åt vi medans vi väntade på att kycklingen skulle bli klar. Kycklingen lades i riskokaren(med huvud och fötter) tillsammans med en påse "kinesisk medicin"(inte en aning vad det var), bambuskotten, ingefära och risvin o sen fick det koka i drygt en timme. Allt smakade mycket bra, men kycklinghuvudet o fötterna testade jag inte.
onsdag 18 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Uuuäääääääääääääh!
Skicka en kommentar